Ministerul Finanțelor cere Comisiei Europene clarificări în privința regulamentului european transpus în legislația națională, prin ordonanța adoptată la final de decembrie, pentru introducerea contribuției de solidaritate, o suprataxă asupra companiilor din sectoarele petrol, gaze și cărbune, au declarat surse guvernamentale pentru Profit.ro.

Pompa benzinarie - carburantiFoto: Dreamstime.com

Clarificările vizează modul în care este calculată această taxă, inclusiv din perspectiva cifrei de afaceri, și ar putea fi decisive în stabilirea poziției autorităților fiscale în cazul OMV Petrom, companie care a transmis că nu este obligată să achite această taxă.

Deși solicitarea Ministerului Finanțelor este una la modul general, demersul a fost determinat, cel mai probabil, de anunțul companiei OMV Petrom că nu va plăti contribuția de solidaritate în România, explicând că veniturile din extracția hidrocarburilor și rafinare nu depășesc 75% din cifra de afaceri. Regulamentul european transpus de autoritățile române prevede inclusiv posibilitatea solicitării de clarificări, astfel că demersul Finanțelor este unul normal în aceste condiții.

Citește știrea pe Profit.ro

Sursă foro: Dreamstime