E.ON Energie România avertizează clienții să nu ia în considerare și să nu deschidă documentele atașate și link-urile transmise în e-mailuri de tip phishing (tentativă de furt a informațiilor), primite în ultimele zile, mesaje care se referă la o cerere de ofertă de preț și la disponibilitatea de instalare a unor produse E.ON, se arată într-un comunicat al companiei.

Factura de energie electricaFoto: Tommaso79 / Dreamstime.com

Compania nu transmite clienților e-mailuri cu astfel de subiecte!

“Prețul energiei electrice și al gazelor poate fi verificat pe pagina web a companiei (www.eon.ro) sau pe comparatorul de prețuri pus la dispoziție pe pagina web a ANRE (www.anre.ro). De asemenea, mai multe informații despre produsele E.ON pot fi găsite tot pe pagina web a companiei”, se arată în document.

E.ON oferă detalii despre prețuri și oferte doar în cazul în care primește solicitări pe e-mail din partea clienților.

E-mailurile de phishing, spune compania, pot să conțină îndemnuri de a trimite o confirmare de primire/livrare, de a deschide documente atașate cu format necunoscut, de a completa rapid cereri sau de a accesa linkuri prescurtate care ascund adevărata adresă URL.

Recomandarea specialiștilor în Cyber Security din cadrul E.ON Energie România este de a NU da curs acestor invitații deoarece documentele atașate sau link-urile pot conține viruși care vor afecta funcționarea dispozitivelor sau pot accesa datele personale fără permisiunea utilizatorului.

Compania sfătuiește clienții să respecte următoarele reguli generale de prevenție privind securitatea cibernetică:

  • Să evite deschiderea e-mailurilor primite de la companiile de la care nu așteaptă vreun mesaj;
  • Să nu deschidă și să nu salveze documentele atașate primite de la adrese de e-mail care nu sunt de încredere;
  • Să nu se grăbească să interacționeze cu e-mailul, mai ales când mesajele creează sentimentul fals al unei urgențe;
  • Să verifice corectitudinea limbajului, de regulă fiind scrise nenatural, cu greșeli gramaticale.

Pentru verificarea unui e-mail primit de la E.ON Energie România care trezește suspiciuni că ar fi un e-mail de phishing, clienții sunt încurajați să contacteze compania pe canalele de comunicare puse la dispoziție:

  • Prin accesarea contului E.ON Myline pe www.eon.ro/myline sau în varianta de aplicație mobilă, non-stop, respectiv a serviciului suport clienți pe eon.ro/servicii-suport-clienti, non-stop, care nu necesită interacțiunea cu agenți E.ON;
  • Prin serviciul E.ON Chat, disponibil pe eon.ro, pentru răspunsuri generice;
  • Prin apelarea Call Center la 0265.200.900, de luni până vineri, între orele 8:00-20:00, tarif normal din orice rețea.

Sursă foto: Dreamstime.com