Fondul Proprietatea îşi listează probabil întreaga participaţie pe care o are. O listează pe bursă, dar nu va putea lista sub 15%, pentru că aşa a aprobat Adunarea Generală a Acţionarilor, a declarat, vineri, Virgil Popescu, în cadrul conferinţei de presă organizate la final de mandat, conform Agerpres.

Virgil PopescuFoto: Agerpres

"Mi-e greu să cred că nu există cerere în piaţă, dar tot teoretic vă pot răspunde că, în momentul în care 19% se va regăsi pe Bursă, o parte se duce către alţi acţionari, o parte rămâne la Fondul Proprietatea pe Bursă. Asta înseamnă că 19,9% din Hidroelectrica este pe Bursă", a spus Popescu.

Potrivit acestuia, Hidroelectrica este cea mai valoroasă companie românească, listarea acesteia este în linie dreaptă şi trebuie spus că statul român nu listează nimic din pachetul de 80% pe care îl are.

"Dacă nu mă înşel, are active de 56 de miliarde de lei, a depăşit chiar şi OMV Petrom. Este prima companie românească şi sunt convins că va fi un real succes", a spus el.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Hidroelectrica speră să obţină peste un miliard de euro în ceea ce ar putea deveni una dintre cele mai mari Oferte Publice Iniţiale (IPO) din Europa, anul acesta.

Potrivit Reuters, Fondul Proprietatea evaluează participaţia sa de 20% în Hidroelectrica la valoarea de 2,2 miliarde de euro.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România. Grupul deţine şi operează 182 de hidrocentrale, cinci staţii de pompare şi un parc eolian ce sunt amplasate în opt surcursale organizate geografic pe teritoriul României. Capacitatea de producţie totală instalată a activelor hidroenergetice ale societăţii este împărţită în hidrocentrale de acumulare, hidrocentrale pe firul apei şi staţii de pompare.