Transportatorul de energie Transelectrica anunță investitorii că a deschis un proces la Tribunalul București, acțiunea având ca obiect ”pretenții” ale companiei față de șapte foști membri ai Consiliului de Supraveghere din perioada 2017-2019 și asocierea Asito Kapital S.A. și Fast Brokers-Broker de Asigurare reasigurare SRL, lider al asocierii Asito Kapital SA. Valoarea pretențiilor solicitate este de 9.551,99 lei, din care 8.982 lei debit principal și 569,99 lei dobândă legală, anunță compania.

ElectricitateFoto: HotNews / Claudia Pirvoiu

Cei de la care dorește Transelectrica să recupereze acești bani sunt Constantin Dumitru, Fănel Mihalcea, Alin Sorin Mitrică, Gheorghe Olteanu, Liviu Ilași, Adrian Mitroi și Ion Ciuculete. Potrivit uneinote a Transelectrica, sunt sume considerate ca fiind plați necuvenite încasate în perioada mandatelor acestora, din asigurarea de locuințe.

Cauza are primul termen de judecată fixat la data de 21.11.2023, stadiul procesual fond.

Reamintim că, pe de altă parte, Transelectrica pierde procese pe bandă rulantă în fața altor foști șefi ai companiei, care cer despăgubiri de milioane de lei, din cauză că au fost înlocuiți din funcții înainte de expirarea mandatelor. Revocarea lor din funcție ar fi fost făcută din considerente politice. Centrul de Arbitraj de la Viena le-a dat câștig de cauză.

Pentru mai multe amănunte, citește