Grupul Rompetrol are ca prioritate descoperirea de energii alternative, motiv pentru care a investit deja zeci de milioane de euro in acest domeniu, a spus presedintele grupului, Dinu Patriciu, citat de Mediafax.

Este o absoluta prioritate nu numai pentru Rompetrol, ci si pentru mine personal. Eu ma ocup de aceasta chestiune, am investitii in energia alternativa, in energie eoliana. Incerc sa dezvolt astfel de proiecte. Am investit citeva zeci de milioane de euro in acest domeniu, intr-o companie care fabrica mori de vint", a afirmat Dinu Patriciu, prezent la Cluj-Napoca.

Acesta a subliniat ca, in momentul de fata, la nivel mondial se studiaza mai multe posibilitati de a folosi resurse alternative.

"Sunt preocupate de chestia asta companiile petroliere, pentru ca au capital, resurse umane si know-how-ul necesar. Exista solutii in care se avanseaza", a mai spus presedintele Rompetrol.

Pe de alta parte, Rompetrol va deschide, in acest an, un numar de 20 de statii de benzina in Republica Moldova deoarece acolo cererea de carburanti este mare.