Petrostar Ploiesti este singura companie care a depus o oferta la licitatia organizata pentru selectarea unui consultant care va elabora studiul de fezabilitate necesar constructiei unui depozit de gaze la Roman-Margineni. Depozitul apartine Romgaz iar constructia sa este estimata la circa 8,3 milioane lei .

Petrostar este o companie specializata in cercetare, inginerie tehnologica si proiectare din industria extractiva de petrol si gaze. Clientii sai sunt cele mai mari firme de profil din Romania, printre care se numara Petrom sau Distrigaz Sud.

Treisprezece companii au cumparat caietul de sarcini, dar numai Petrostar a depus o oferta, pina la termenul limita de 14 aprilie.

Romgaz incearca sa atraga in proiectul de constructie a depozitului grupul rus Gazprom, dar discutiile dintre cele doua companii, incepute inca din anul 2003, nu au dus la incheierea vreunui acord, in principal din cauza neintelegerilor privind realizarea si finantarea studiului de fezabilitate. Nici compania Petrom nu a exclus o eventuala implicare in acest proiect.

Depozitul de la Margineni-Roman a revenit recent in actualitate, in contextul in care omul de afaceri Dinu Patriciu, director al companiei Rompetrol, si-a manifestat interesul pentru acest proiect dar si pentru scoaterea la licitatie a unor perimetre gazeifere detinute de catre statul roman.

Romgaz este principalul producator de gaze naturale din Romania si detine cele mai importante depozite de gaze la nivel national. Compania extrage anual peste sase miliarde metri cubi de gaze naturale si asigura aproximativ jumatate din productia interna, celalalt mare producator fiind Petrom.