Compania Rompetrol a introdus, incepind de marti, carburantii Efix in cele 12 statii pe care le opereaza in Republica Moldova. Prezenta de aproape sase ani pe piata din Moldova, Rompetrol estimeaza o crestere a volumului de vinzari pina la 60.000 tone si obtinerea unei cote de 12 la suta din piata de combustibili locala, in acest an.

Masura de a introduce carburantii Efix in aceasta tara se inscrie in strategia Rompetrol de a oferi consumatorilor produse si servicii de calitate, cu valoare adaugata mare, asa cum sunt si Hei, Fill & Go sau Rompetrol Expres in Romania, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

"Scopul principal al companiei ramine, si in 2008, dezvoltarea propriei retele de distributie a combustibililor, prin achizitionarea altor benzinarii, sporind astfel volumul de vinzari pentru toate categoriile de combustibili si a cotei de piata", a declarat directorul general al Rompetrol Moldova, Alexandru Coman.

Carburantii Efix care respecta in totalitate specificatiile impuse de standardele europene, corespund normelor de poluare Euro 4 si au un rol sporit in protejarea motoarelor.

Benzina Efix are cifra octanica 95 si este aditivata special pentru a facilita curatarea si functionarea injectoarelor, reduce depunerile pe supape si cilindri si micsoreaza consumul, explica reprezentantii Rompetrol, Motorina Efix este aditivata pentru a facilita curatarea injectoarelor, reducerea coroziunile si a efectului de spumare.