Compania nationala de transport a gazelor naturale Transgaz Medias a raportat in primul trimestru al anului venituri de 92 milioane lei, in crestere cu 14% fata de perioada similara a anului trecut. Cresterea s-a datorat unei cantitati mai mari de gaze transportate si unor tarife de transport mai mari.

Conform datelor oficiale, in perioada ianuarie-martie Transgaz a obtinut un profit net de 92,02 milioane de lei, fata de un cistig de 91,88 milioane lei in primele trei luni ale anului 2007. Totodata, in intervalul ianuarie-martie Transgaz a inregistrat o cifra de afaceri de aproape 317,9 milioane de lei, in crestere cu 14,3% fata de primul trimestru al anului trecut.

Transgaz a inregistrat in intervalul analizat cheltuieli totale de 215,18 milioane de lei, in urcare cu 24,7% fata de cele consemnate in primul trimestru al anului trecut. Majorarea cheltuielilor este rezultatul cresterii volumului de lucrari pentru reabilitarea si mentenanta sistemului national de transport si al majorarii salariilor personalului.

Veniturile Transgaz se situeaza cu 2,34% sub valoarea bugetata, de 331,8 milioane de lei, iar cheltuielile sunt mai mici cu 6,45% fata de nivelul previzionat, de 230 milioane de lei.