Cine va fi viitorul presedinte al gigantului Gazprom este o intrebare care preocupa intens mediul de afaceri international. Site-ul Novinite.com, care citeaza presa rusa, apreciaza ca fostul premier rus, Viktor Jubkov este foarte probabil viitorul director al companiei care este acum pe locul trei in lume in ce priveste capitalizarea bursiera.

Fostul premier rus, Viktor Jubkov, va deveni probabil seful Gazprom, a preconizat actualul presedinte interimar al gigantului energetic, Alexei Miller, in cadrul unei intilniri de afaceri desfasurata in Marea Britanie.

Miller a spus ca fostul prim ministru se afla pe o lista de candidati pentru consiliul de administratie al companiei si va fi probabil confirmat in cadrul unei adunari generale a actionarilor ce va avea loc pe 27 iunie.

Interesant este ca Jubkov a fost inlocuit in functia de prim ministru al Rusiei de catre Vladimir Putin, care recent a fost inlocuit ca presedinte de fostul director Gazprom, Dmitri Medvedev.

Gazprom ramine cel mai important producator de gaze la nivel mondial. Recent, compania rusa a urcat pe pozitia a treia in topul celor mai mari companii din lume in functie de capitalizarea de piata, devansind General Electric. Asta s-a intamplat dupa ce fostul presedinte al grupului rus, Dmitri Medvedev, a preluat prerogativele de sef de stat.

Capitalizarea Gazprom a atins circa 359,8 miliarde de dolari, fiind devansata de grupul american Exxon Mobil, cu 476 miliarde de dolari, si PetroChina, cu 441 miliarde de dolari.

Gazprom s-a mai aflat printre primele trei mari companii din lume in functie de capitalizare in 2006, dar in urma cu o luna era doar pe locul 17, cu o valoare de piata de 302 miliarde de dolari.