Disputa dintre marile concerne energetice si Comisia Europeana privind impartirea companiilor dupa tipul de activitate poate fi rezolvata de o noua si importanta tranzactie, anunta RBK Daily, publicatie editata in colaborare cu Handelsblatt. Dupa ce E.ON a acceptat, la insistentele executivului Celor 27 sa vanda reteaua lui de inalta tensiiune, RWE a anuntat ca este dispus sa se departa de o mare parte din reteaua lui de gaze naturale.

Aceasta decizie a unuia din gigantii energetici poate subrezi considerabil pozitiile guvernului Germaniei, care se pronunta impotriva faramitarii marilor concerne. Potrivit Handelsblatt, care citeaza surse bine informate, Comisia Europeana, considerabil mai indulgenta cu RWE comparativ cu pretentiile formulate la adresa E.ON, s-ar multumi doar si cu acordul primei companii de a transfera reteaua lui de distribuie structurii Netz AG. Detaliile acestui pas nu au fost inca puse la punct in detaliu, dar guvernul european cere concernului adoptarea unei hotarari urgente in aceasta chetiune, sperand sa poate prezenta ministrilor de resort amanuntele tranzactii pana la urmatoarea lor reuniune, programata pentru 6 iunie.

Luni, E.ON a anuntat ca va renunta la reteaua lui de inalta tensiune, dar va pastra controlul asupra retelei de gaze naturale.