Gazprom, cea mai mare companie de gaze naturale din lume, si-a majorat exporturile pina la 109,6 miliarde metri cubi de gaze naturale in prima jumatate a anului, respectiv cu 17% raportat la perioada echivalenta de anul trecut, potrivit datelor oficiale. Gazprom aprovizioneaza Europa cu un sfert din necesarul de gaze naturale.

Cuantumul include 89 de miliarde de metri cubi de gaze naturale exportate in afara tarilor membre ale Comunitatii Statelor Independente (CSI), in crestere cu 22,9% comparativ cu primele sase luni din 2007, informeaza un raport al ministerului rus al economiei, relateaza Reuters, citata de NewsIn.

Exporturile catre fostele tari sovietice au scazut cu 0,5%, la 20,6 miliarde metri cubi, mai ales ca urmare a micsorarii cantitatii de gaze naturale vindute Ucrainei.

Rusia a produs 339 miliarde de metri cubi de gaze naturale in perioada primelor sase luni ale anului, in crestere cu 1,7% fata de aceeasi perioada de anul trecut.

Gazprom, cea mai mare companie de gaze naturale din lume si care aprovizioneaza Europa cu un sfert din necesarul de gaze naturale, a produs 289 de miliarde de metri cubi din productia totala de gaze naturale a Rusiei, in crestere cu 2,7% comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut.

Gazprom a exportat 150,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale anul trecut si a afirmat ca va extinde exporturile cu 4,3%, pina la 157 miliarde metri cubi de gaze naturale in acest an.