Consortiul rusesc AAR si compania britanica British Petroleum au convenit formula de solutionare a conflictului de la compania petroliera mixta TNK-BP, anunta Gazeta.ru. Potrivit memorandumului semnat de actionari joi, presedintele concernului, Robert Dudley, va demisiona pana la sfarsitul anului in curs. Ca urmare a anuntului, actiunile TNK-BP au crescut cu 13% la bursa din Moscova.

Potrivit protocolului, BP va propune o candidatura pentru functia ramasa vacanta si care va trebui sa fie aprobata cu unanimitate de voturi de consiliul director al TNK-BP. Noul patron al holdingului trebuie sa dispuna de expertienta in sfera petrolului si gazelor naturale din Rusia si sa vorbeasca limba rusa.

In plus, consiliul director va analiza problema privind desfasurarea de IPO. “S-a decis ca in consiliul director sa fie analizata oportunitatea listarii internationale a companiei pentru extinderea bazei ei de afaceri. Hotararea privind lansarea unui IPO international poate fi adoptata cu unanimitate de catre consiliul director”, precizeaza comunicatul comun al actionarilor, citat de RIA Rovosti.