Brazilia analizeaza invitatia oficiala primita din partea Iranului de a deveni membra a Organizatiei tarilor Exportatoare de Petrol, in urma descoperirii unor importante rezerve de petrol, a declarat, miercuri, ministrul energiei din aceasta tara, Edison Lobao, potrivit NewsIn. Firma petroliera de stat Petrobras a uimit, in 2007, jucatorii de pe piata petroliera prin anuntul privind a doua descoperire, ca importanta, de rezerve petroliere, din ultimii 20 de ani.

Rezervele de petrol se intind pe o zona cu o lungime de 800 km, aproximativ 500 de mile, si o latime de 200 km, adica 125 de mile, pe coasta de sud a Braziliei, specialistii estimand resurse exploatabile de 80 miliarde barili/petrol.

In cazul in care descoperirea este confirmata oficial, Brazilia va intra in topul primelor zece state producatoare de petrol.

Edison Labao a anuntat ca Brazilia nu a oferit inca un raspuns invitatiei primite in urma cu doua saptamani, din partea ambasadorului Iranului, dar ca nu intrevede niciun obstacol pentru ca tara sa sa devina membra OPEC, chiar si in conditiile in care nu se afla inca printre principalele state exportatoare de petrol.