La inceputul anului viitor, Gazprom „ar putea stabili definitiv variantele de traseu pentru proiectul South Stream", a declarat seful departamentului Gazprom pentru relatii economice cu strainatatea, Stanislav Tsygankov, citat de gudok.ru.

„South Stream are in jur de 50 de variante cu toate ramificatiile lui. La inceputul anului 2009, vom decide in privinta rutei definitive. De fapt, South Stream reprezinta cinci proiecte diferite, la care participa Bulgaria, Serbia, Ungaria, Austria, Grecia, precum si portiunea maritima a proiectului”, a aratat reprezentantul Gazprom, adaugand ca "in momentul de fata, suntem in etapa semnarii de acorduri si instituirii de companii mixte”.

South Stream porneste din Rusia, de la statia de pompare Beregovaia, traverseaza Marea Neagra pana in Bulgaria. Lungimea acestei portiuni de conducta este de 900 km, iar capacitatea proiectata de 30 miliarde metri cubi. Darea in exploatare a segmentului maritim este prevazuta pentru 2013. Pentru portiunea terestra a gazoductului din Bulgaria sunt prevazute mai multe variante.