Petrom va ieftini benzina si motorina cu noua bani pe litru, incepand de miercuri, potrivit NewsIn care citeaza date transmise de companie. Compania petroliera a modificat ultima data preturile carburantilor in data de 24 noiembrie, cand a ieftinit benzina cu noua bani pe litru si motorina cu sase bani pe litru.

Astfel, pretul de referinta pentru benzina Premium fara plumb 95 va fi 2,95 lei pe litru, benzina Top Premium fara plumb 99+ va fi 3,28 lei pe litru, iar sortimentele de benzina OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 vor costa 3,05 si respectiv 3,68 lei pe litru.

In ceea ce priveste motorina, sortimentul Top Euro Diesel 4 se va vinde cu 3,46 lei pe litru, OMV Sprint Diesel cu 3,51 lei pe litru, in timp ce sortimentul de motorina Euro Diesel 4 va costa 3,38 lei, iar OMV Premium Diesel 3,79 lei pe litru.

Pretul unui sortiment de carburant a scazut astfel sub 3 lei pentru prima data in ultimii doi ani. Pretul petrolului a scazut marti sub pragul de 48 dolari pe baril, pana la cel mai mic nivel al ultimilor trei ani si jumatate.

In luna ianuarie 2007, pretul carburantilor comercializati in statiile Petrom, Rompetrol si LukOil Romania depaseau trei lei, barilul fiind cotat in acea perioada la 53 dolari.

In cursul acestui an, pretul carburatilor a ajuns aproape de cinci lei pe litru, cotatia unui baril urcand pana la aproape 150 de dolari.