Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a anuntat cea mai mare scadere a productiei din istoria sa, incercand astfel sa opreasca scaderea pretului la barilul de petrol - informeza BBC. Ministrii energiei din tarile OPEC, reuniti in Algeria, au decis sa reduca productia cu 2,2 milioane de barili de petrol pe zi.

Totusi, analistii sustin ca sansele de a stopa scaderea pretului la petrol sunt slabe, in conditiile in care Rusia - cel mai mare producator din tarile care nu sunt membre OPEC - a refuzat sa isi reduca productia. Mai mult, in contextul recesiunii economice globale, se asteapta ca cererea de petrol sa scada si mai mult.

Pretul petrolului a inregistrat scaderi masive, de la nivelul de aproape 150 de dolari pe baril, cat inregistra in luna iulie, pana la aproximativ 40 de dolari, cat se inregistreaza in prezent.

Pretul petrolului continua sa scada

Joi, pe pietele asiatice, pretul barilului de petrol "light sweet crude" cu livrare in luna ianuarie a pierdut 5 centi, atingand valoarea de 40,01 dolari. Pretul barilului de petrol Brent a scazut cu 10 centi, pana la nivelul de 45,63 puncte. Intre timp, la New York, pretul petrolului a scazut sub 40 de dolari pe baril, fiind cel mai scazut nivel din ultimii 4 ani - relateaza France Presse.