In 2009, rezervele Gazprom vor creste cu 10%, ajungind la un nivel record. Astfel, rezervele companiei gazelor naturale le vor egale cu cele ale Rosneft si vor fi de trei ori mai mari decat cele ale Novatek, informeaza Vedomosti.

Gazprom si-a evaluat rezervele pe anul in curs. Numai din prospectarile efectuate de specialistii intreprinderii si ale filialelor sale, rezervele s-au marit cu 601 milioane tone carburant conventional (ABC1), au declarat pentru Vedomosti doi din managerii concernului. Alte aproape trei miliarde metri cubi de noi rezerve dovedite s-au adaugat dupa ce Gazprom a finalizat formele de lictenta pentru 10 zacaminte primite de la guvern fara concurs.

Puse la un loc, dar fara productia din 2008, asta inseamna o crestere de 9,5% a rezervelor companiilor grupului Gazprom, spune analistul Denis Borisov, de la firma Solida. In opinia lui, pe fondul pesimismului record care domneste la Gazprom, aceasta este, desigur, o veste buna. Dar care, se indoieste analistul, nu poate schimba datele fundamentale ale situatiei actuale, schimband tendinta de scadere a actiunilor Gazprom.