Romania impartaseste opinia Moscovei conform careia Kievul este responsabil pentru blocarea tranzitului gazului rusesc spre Europa, i-a spus marti seara presedintele roman, Traian Basescu, premierului rus Vladimir Putin, intr-o conversatie telefonica, a anuntat Guvernul rus, citat de RIA Novosti, citata de Mediafax.

"Putin i-a transmis presedintelui Romaniei ca Ucraina blocheaza gazul care tranziteaza teritoriul sau si care este destinat clientilor europeni, ca gazul rusesc al carui tranzit a fost reluat partial marti dimineata nu trece prin reteaua de distributie ucraineana, care ramane inchisa", a anuntat serviciul de presa al Guvernului rus.

Turcan: Basescu a fost sunat de Putin

Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, a declarat, marti seara, ca presedintele Traian Basescu a fost sunat de premierul rus, Vladimir Putin, pentru o informare cu privire la furnizarea de gaze de catre Federatia Rusa.

"Va pot confirma ca presedintele Traian Basescu a fost sunat de premierul Vladimir Putin pentru o informare cu privire la furnizarea de gaze de catre Federatia Rusa", a declarat Turcan.

Basescu l-a sunat pe Putin in urma cu aproximativ o saptamana

In urma cu sase zile, presedintele Traian Basescu si premierul bulgar Serghei Stanishev l-au sunat marti pe premierul rus Vladimir Putin pentru a discuta problema opririi livrarilor de gaze naturale.

"Premierul bulgar si presedintele Romaniei m-au sunat", le-a transmis Vladimir Putin directorului general Gazprom, Alexei Miller, si presedintelui Serviciului federal vamal, Andrei Belyaninov.

UPDATE: Presa de la Kiev scrie ca informatia difuzata de presa rusa este falsa