Compania Energetica Nationala (CEN) va fi desfiintata printr-o Ordonanta de Urgenta, la al carei text se lucreaza zilele acestea, a declarat miercuri agentiei NewsIn noul secretar de stat din cadrul Ministerului Economiei, Tudor Serban.

"Nu agream Compania Energetica Nationala. Sunt probleme mult mai urgente. Vom lucra zilele acestea la textul unei ordonante de urgenta, pentru a o desfiinta. Se astepta un raspuns din partea Consiliului Concurentei, care nu a mai venit", a explicat Tudor Serban.

Acesta a mai spus ca societatile din componenta CEN vor reveni la vechea forma.

OUG 128 din 8 octombrie 2008, privind infiintarea Companiei Energetice Nationale a ajuns la Curtea Constitutionala, dupa ce Hidrosind a atacat-o in instanta, iar judecatorii au hotarit trimiterea ei la CCR.

Tudor Serban a fost director tehnic al Electrica si este membru al PDL. Acesta a fost numit recent secretar de stat in ministerul Economiei.

Infiintarea Companiei Energetice (CE) a fost aprobata, prin Ordonanta de Urgenta, in 8 octombrie 2008, la initiativa AVAS. Din Compania Energetica urma sa faca parte Electrica, Hidroelectrica, Complexele Energetice Rovinari si Turceni, regrupind aproape 50% din capacitatile de productie de energie electrica. Electrica ar fi urmat sa preia actiunile acestor companii.