Premierul rus Vladimir Putin si omologul sau ucrainean, Iulia Timosenko, se vor intalni, sambata, la Moscova, in incercarea de a gasi o solutie pentru reluarea tranzitului de gaze naturale spre Europa. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al prim ministrului rus, Dmitri Peskov, potrivit Ria Novosti.

UPDATE: UE si-a dat acordul pentru ca ministrul ceh al Energiei si comisarul european pentru Energie sa participe la reuniunea pe tema crizei gazelor de sambata, de la Moscova, potrivit AFP. Uniunea Europeana si-a exprimat speranta ca discutiile la nivel inalt dintre Rusia si Ucraina vor duce la un acord pe termen lung in problema gazelor naturale.

UPDATE: Premierul Iulia Timosenko a declarat ca Ucraina dispune de suficient gaz in rezervoare pentru a nu se grabi in negocierile cu Rusia privind livrarile de carburanti. "La 1 ianuarie 2009 in rezervoarele noastre erau 17 miliarde metri cubi de gaze", a spus Timosenko.

  • Presedintele rus Dmitri Medvedev invitase, miercuri, liderilor tarilor europene consumatoare de gaz rusesc si ai tarilor de tranzit la un summit ce ar fi urmat sa fie organizat sambata, la Moscova, potrivit AFP.
  • Presedintele ucrainean Victor Iuscenko a declarat, insa, miercuri seara, ca propunerea omologului sau rus, Dmitri Medvedev, privind organizarea unui summit pe tema crizei gazelor este o idee buna, insa nu este de acord cu organizarea unui astfel de summit la Moscova, potrivit Reuters