RIA Novosti anunta ca UE ar putea revizui relatiile cu Rusia si Ucraina, in cazul in care criza gazelor nu va fi rezolvata in cel mai scurt timp.

"Daca in acest sfarsit de saptamana sau saptamana viitoare nu se va ajunge la o hotarare pozitiva, vom revizui relatiile noastre cu Rusia si cu Ucraina, punct cu punct si vom face o evaluare daca vom mai putea dezvolta afaceri ca pana acum", a declarat reprezentantul Comisiei Europene, Johannes Laitenberger, citat de RIA.

Declaratia lui Laitenberger vine la doar o zi dupa ce si cancelarul german Angela Merkel anuntase ca Rusia trebuie sa dea dovada ca este un partener de incredere.

La intalnirea cu premierul rus, Vladimir Putin, cancelarul german, Angela Merkel, intentioneaza sa ceara Rusiei si Ucrainei sa-si indeplineasca in totalitate obligatiunile privind aprovizionarea Europei cu gaze, a declarat un purtator de cuvant al guvernului de la Berlin, Thomas Shteg. "Cancelarul ii va spune lui Putin ca Ucraina si Rusia trebuie sa-si onoreze in totalitate indatoririle ce le revin conform contractelor incheiate", a spus el.

Reamintim ca in acest week-end ar putea avea loc negocieri la nivel inalt intre oficialii rusi si cei ucraineni pentru rezolvarea crizei gazelor naturale.