Premierul rus Vladimir Putin s-a declarat vineri, la Berlin, gata sa-si "ajute partenerii ucraineni" fara "sa caute sa afle cine are dreptate si cine a gresit", intr-o schimbare aparenta a tonului folosit pana acum de Moscova fata de Kiev, relateaza AFP.

"Cred ca nu trebuie sa incercam sa aflam cine are dreptate si cine a gresit", a declarat Putin, in cadrul unei intalniri cu grupurile Eni, GDF Suez si EON Ruhrgas, care a avut loc imediat dupa sosirea oficialului rus la Berlin.

"Nu trebuie sa politizam situatia, este necesar sa-i ajutam pe partenerii nostri ucraineni. Suntem interesati sa furnizam gaze naturale", a declarat primul ministru rus.

Dupa intalnirea cu principalele grupuri europene, Putin s-a deplasat la sediul Guvernului german, unde va avea o intalnire cu cancelarul Angela Merkel.

In ziua precedenta, Putin a reprosat Ucrainei ca nu se comporta "precum o tara civilizata". "Europa trebuie sa lanseze un semnal clar, dar nu Rusiei, cerandu-ne sa ne vindem gazele la preturi mici, ci Ucrainei, astfel incat sa se comporte de o maniera civilizata", declarase Putin, intr-un interviu acordat televiziunii germane ARD.