Compania italiana Enel va investi circa 700 milioane euro in urmatorii cinci ani pentru modernizarea infrastructurii retelei electrice in regiunile Muntenia, Banat si Dobrogea, a anuntat marti compania.

"In calitate de operator principal strain in domeniul distributiei de energie electrica din Romania - cu o cota de piata de circa 30%, Enel prevede initierea unui numar mare de proiecte pentru modernizarea retelei din aceste trei regiuni, cu beneficii semnificative pentru clientii din zonele respective. Investitiile prevazute pentru urmatorii cinci ani sunt de circa 700 milioane euro, fiind parte a planului Enel de investitii pentru România, plan care a fost anuntat si discutat anul trecut cu autoritatile de reglementare din Romania", arata compania Enel, citata de NewsIn.

Proiectele vor privi mai ales introducerea unor tehnologii avansate (precum Telecontrolul), modernizarea statiilor electrice si inlocuirea echipamentelor invechite, pentru a aduce reteaua de distributie de energie electrica la standarde europene, spun reprezentantii companiei.

Cu 2,5 milioane clienti, o retea de 93.000 kilometri si circa 5.500 angajati, Enel este cel mai important investitor privat in sectorul energiei electrice din Romania. Societatea opereaza in domeniul furnizarii de energie electrica prin Enel Energie si Enel Energie Muntenia, iar pentru gestiunea si modernizarea retelei prin Enel Distributie Banat, Enel Distributie Dobrogea si Enel Distributie Muntenia.