CE declanseaza etapa a doua de infringement impotriva Romaniei pentru eficienta energetica
Decizia CE a fost trimisa Belgiei, Bulgariei, Ciprului, Cehiei, Finlandei, Germaniei, Greciei, Ungariei, Irlandei, Letoniei, Lituaniei, Luxemburgului, Olandei, Poloniei, Portugaliei, Romaniei, Sloveniei, Slovaciei, Suediei si Marii Britanii.
Norma stabileste cadrul in care statele membre pot crea un mediu de afaceri dar si infrastructura necesare eficientei energetice in toata economia.
Recomandarea se aplica in constructii, transporturi, agricultura si industrie.
Tot joi Comisia Europeana a anuntat ca a lansat procedura de infringement impotriva Romaniei, ca urmare a interferentei masive cu independenta Autoritatii Nationale de Reglementare in Telecomunicatii.
Romania a primit doua scrisori de urgenta de la Bruxelles in 2008 din cauza demiterii pentru a doua oara in trei ani a unui sef al acestei institutii si a restructurarii complete a autoritatii prin Ordonanta de Urgenta.
CE considera ca independenta autoritatii de reglementare in telecomunicatii este de importanta centrala pentru o reglementare corecta si obiectiva, in interesul concurentei si al consumatorilor.

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul