E.ON Romania se asteapta ca pretul gazelor livrate populatiei sa creasca de la 1 aprilie, iar in acest moment poarta discutii cu Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, a declarat miercuri directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak, in cadrul unei conferinte.

"Asteptarile noastre in privinta pretului gazelor livrate populatiei este ca acesta sa creasca de la 1 aprilie. Dar este foarte greu sa obtinem acest lucru. In acest moment, purtam discutii la ANRE, cifrele noastre sunt justificate", a precizat directorul general al E.ON Romania.

Acesta a mai spus ca inca nu a stabilit un procent anume pe care il va solicita ANRE, pentru majorarea pretului gazelor.

Frank Hajdinjak a precizat ca E.ON Gaz Romania are de recuperat 60 milioane lei, costuri determinate de nerecunoasterea pretului de achizitie al gazelor, intrucat autoritatea a recunoscut un pret mai mic de achizitie al gazelor.

Ultima majorare a pretului gazelor pentru populatie a fost inregistrata pe 1 iulie 2008, cand acestea s-au scumpit cu 12,5% pentru clientii Distrigaz Sud si cu 11,6% pentru consumatorii casnici ai E.ON Gaz Romania.

ANRE este o institutie publica independenta care reglementeaza pietele de energie electrica si de gaze naturale. Autoritatea stabileste reguli necesare functionarii pietei si se asigura ca acestea sunt respectate de toti participantii.