Organizatia tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) este dispusa sa scada in continuare productia la intrunirea din martie, a anuntat luni secretarul general al grupului, adaugind ca se urmareste mai intii obtinerea unui acord unanim cu privire la actualele reduceri.

Secretarul general al OPEC, Abdullah al-Badri, a mai anuntat ca, pe baza datelor preliminare, numai 80% din membrii consiliului OPEC au fost de acord cu reducerea existenta, de 4,2 milioane barili/zi, un procent mai mare decit se estima, relateaza Reuters citata de agentia NewsIn.

"Sunt sigur ca in cadrul conferintei se vor hotari noi actiuni de stabilizare a pietei", a spus Badri, referitor la intrunirea OPEC ce va avea loc pe 15 martie.

Intrebat daca o noua scadere a productiei este necesara pentru a sustine cresterea preturilor, secretarul general a spus ca reducerile intrate deja in vigoare sunt foarte mari.

"Sa punem aceste masuri in aplicare si apoi sa trecem la un alt nivel, daca va fi necesar", a mai spus Badri. Pretul petrolului continua sa fluctueze in jurul valorii de 40 de dolari/baril.

Pretul petrolului a scazut luni sub 40 de dolari/baril, in contextul in care marile burse europene au deschis in scadere, iar ingrijorarile despre starea economiei globale continua sa afecteze increderea investitorilor.