Pina joi, Unitatea 2 de la Cernavoda va fi oprita din cauza pierderii alimentarii cu energie electrica a doua pompe din circuitul primar al caldurii. Revenirea in Sistemul Energetic National se va face pe 9 aprilie, la prinz, potrivit Nuclearelectrica.

"Pe 7 aprilie 2009, in jurul orei 15:00, Unitatea 2 a CNE Cernavoda a fost deconectata de la Sistemul Energetic National din cauza pierderii alimentarii cu energie electrica a doua pompe din circuitul Primar al Caldurii. Pierderea alimentarii sus mentionata a fost cauzata de o actionare intempestiva a protectiilor prevazute prin proiect a circuitului de comanda a unui intrerupator de alimentare", se arata intr-un comunicat al companiei, citat de NewsIn.

Toate sistemele de securitate au functionat conform proiectului, iar personalul a respectat procedurile consacrate unor astfel de evenimente, a mai anuntat compania.

Nuclearelectrica a fost infiintata in 1998 si detine cele doua unitati ale Centralei Nuclearelectrice de la Cernavoda si Fabrica de Combustibil Nuclear de la Pitesti. Reactoarele 1 si 2 de la Cernavoda au fiecare instalata o putere de circa 700 MW. Alte doua reactoare urmeaza sa fie construite si puse in functiune in 2015, cu o putere instalata asemanatoare.

Compania detinuta de stat a devenit al doilea mare producator de energie electrica din tara, acoperind circa 18% din necesarul de energie electrica.