Petrom a imprumutat 400 milioane euro de la BEI si BERD pentru constructia centralei de la Brazi
Conform reprezentantilor Petrom, aproximativ 20% din capacitatea centralei va fi utilizata pentru acoperirea consumului propriu, iar restul va fi vandut pe piata de energie din Romania. Cu o capacitate de 860 MW, centrala de tip turbina cu gaz cu ciclu combinat va asigura, la nivelul anului 2012, circa 8-9% din electricitatea produsa in Romania.
Proiectul include construirea unei conducte de gaze cu lungimea de 30 km, pentru furnizarea gazului natural la centrala electrica si a unei linii electrice de inalta tensiune de 3 km, pentru conectarea noii centrale la reteaua electrica nationala. Dupa ce va fi pusa in functiune, centrala va produce 8-9 la suta din puterea instalata a sectorului energetic romanesc.
Grupul OMV din Austria detine 51,01% din actiunile Petrom. Ministerul Economiei controleaza 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea SA detine 20,11%, iar 8,24% apartin actionarilor minoritari.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri