Strategia energetica, in impas
Secretarul de stat in minister, Tudor Serban, a afirmat ca inca se lucreaza la strategie si nu se stie cand va fi finalizata. Practic, varianta la care au lucrat pana acum nu a fost agreata de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii. Pana sa fie discutat proiectul in ultima sedinta CSAT, care a avut loc la sfarsitul lui aprilie, reprezentantii ministerului erau foarte optimisti in ceea ce priveste restructurarea in sectorul energetic. CSAT a amanat discutiile pe tema strategiei energetice si a cerut ca proiectul sa fie discutat, mai intai, intr-o sedinta de Guvern. Cu alte cuvinte, a respins, deocamdata, noua strategie.
Strategia de restructurare a sectorului energetic vizeaza infiintarea a doua sau trei companii energetice integrate. "Suntem aproape gata cu procesul de restructurare a energiei. Restructurarea sectorului de productie a energiei presupune trei mari principii: valorificarea resurselor energetice de baza (apa, uraniu, gaze, titei, carbune), flexibilitate in productia de energie si asigurarea unei piete functionale concurentiala", a declarat, recent, ministrul economiei, Adriean Videanu.
O varianta de restructurare presupune infiintarea a trei companii. Doua dintre ele ar putea combina, pe partea de productie, zona hidro cu cea termo. Din prima vor face parte Portile de Fier I si II, termocentralele de la Mintia, Paroseni si Electrocentrale Bucuresti. A doua companie va cuprinde complexurile energetice Turceni, Rovinari si Craiova si restul sucursalelor Hidroelectrica. O a treia societate ar urma sa fie formata din cateva termocentrale si Nuclearelectrica.
Actuala strategie energetica, aprobata in septembrie 2007, este considerata depasita, avand in vedere ca aceasta avea la baza majorari ale consumului de energie, in conditiile unei economii in crestere. Criza economica a dat peste cap toate prognozele.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
In schimb afacerile care spolieaza sistemul energetic merg inainte cu aceiasi oameni ba ai PNL ,ba ai PC, ba aPSD ba ai PD ! adica fiecare au carnete de membru al absolut tuturor partidelor din Romania ,valorificate dupa caz ! Aici dlBasescu a furato ! "sa traiti bine" din promisiuni !