Compania Petrom a obtinut, saptamana aceasta, licenta pentru a furniza energie electrica, potrivit datelor furnizate de Autoritatea Nationals de Reglementare in domeniul Energiei. Licenta este valabila doi ani, pana in mai 2011, iar Petrom intentioneaza sa o foloseasca pentru Centrala de la Brazi, atunci cand aceasta va fi pusa in functiune, au anuntat reprezentantii companiei, citati de NewsIn.

Petrom detine şi o licenta pentru producerea energiei electrice, care expira in 15 iulie 2028, şi o alta licenta pentru distributie de energie electrica, aceasta din urma urmand sa expire pe 10 iulie 2028.

Petrom a semnat, recent, un contract cu BEI şi BERD pentru doua credite corporative negarantate, fiecare in valoare de 200 milioane de euro, cu o maturitate de 12 ani, pentru a asigura o parte din finantarea centralei electrice de la Brazi.

Centrala electrica greenfield de la Brazi va avea o putere instalata de 860 MW. Proiectul se ridica la peste 500 milioane de euro si ar urma sa acopere 9% din productia de electricitate a tarii, la nivelul anului 2012, anul total operational al centralei. In jur de 20% din capacitatea centralei va fi utilizata pentru acoperirea consumului propriu al Petrom, restul urmand sa fie vandut pe piata de energie din Romania.

Petrom produce circa o treime din consumul national anual de gaze naturale. Anul trecut, productia de gaze naturale a Petrom a scazut cu 3% fata de anul 2007, la 5,553 miliarde metri cubi.