Gigantul rus Gazprom este dispus sa ofere Romaniei gaze fara intermediari, dar numai in cazul in care cantitatea contractata de tara noastra va creste, a afirmat directorul general al Romgaz, Adrian Piteiu, intr-un interviu acordat agentiei NewsIn.

"Pentru Romgaz, cele mai importate intalniri din cadrul vizitei la Moscova, au fost cea cu ministrul energiei Serghei Smatko precum si cea cu vicepresedintele Gazprom si directorul general al Gazprom Export, Aleksandr Medvedev. Vicepresedintele Medvedev a declarat ca se poate discuta despre importurile directe Romgaz - Gazprom, dar cantitatea de gaze importata va trebui sa fie mai mare decat cea prevazuta in actualul contract", a declarat directorul Romgaz.

"Gazprom si-a manifestat interesul de a colabora cu Romgaz, atat pentru depozitul de inmagazinare Roman-Margineni, cat si pentru alte viitoare proiecte ale Romgaz, fara a solicita nicio facilitate. De asemenea, in cadrul discutiilor, s-a dezbatut si propunerea ministrului Adriean Videanu cu privire la colaborarea Romgaz-Gazprom la reabilitarea centralelor electrice pe gaze, propunere acceptata de partea ruseasca", a adaugat Adrian Piteiu.