Gazprom si Romgaz vor forma o firma mixta pentru constructia unor depozite de inmagazinare a gazelor naturale, iar Ministerul Economiei va alege anul acesta locul unde va fi realizata a doua hidrocentrala de pe Dunare, a declarat marti Adriean Videanu, ministrul Economiei.

Prezent la Summitul UE-Rusia desfasurat marti la Bucuresti, Videanu a adaugat ca dezvoltarea relatiilor economice cu Rusia reprezinta o prioritate pentru Romania.

"Sper sa stimulam interesul investitorilor strategici pentru a beneficia de potentialul Romaniei. Romania are un mare potential pe zona energiilor regenerabile, fie ca vorbim de energia hidroelectrica. In perioada urmatoare vom demara investitii in hidrocentrale, cu investitori din UE si Rusia. Avem cereri de 18.000 MW de la privati pentru a valorifica potentialul energiilor regenerabile", a adaugat Videanu.

A doua hidrocentrala pe Dunare, stabilita pina la finalul anului

Tot marti, Videanu a declarat la un forum organizat de Business Standard ca Ministerul Economiei va alege pana la sfarstitul anului locatia pentru cea de-a doua hidrocentrala de pe Dunare. Videanu a declarat ca cea mai probabila locatie este Macin.

Videanu a mai vorbit si despre cea de-a doua centrala nucleara, anuntind ca pina in septembrie ar putea incepe lucrarile de constructii.