De marti, pretul de referinta al benzinei comercializate in reteaua Petrom se majoreaza cu 7 bani/litru, iar cel al motorinei cu 6 bani/litru, masura fiind generata de cresterea cotatiilor internationale la benzina si motorina. Este vorba despre a doua scumpire in decurs de mai putin de o saptamana la Petrom.

Astfel, benzina Premium fara plumb costa de acum 3,74 lei/litru, benzina Top Premium fara plumb 99+ - 4,07 lei/litru, iar sortimentele OMV Carrera 95 si OMV Carrera costa 3,84, respectiv 4,47 lei/litru.

Motorina Top Euro Diesel 5 costa 3,61 lei, litrul de motorina OMV Sprint Diesel - 3,66 lei, sortimentul de motorina Euro Diesel 5 se vinde cu 3,48 lei/litru, în timp ce motorina OMV Premium Diesel costa 3,94 lei.

Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta.

Ultima modificare a preturilor la Petrom a avut loc saptamana trecuta, pe 10 iunie, cand pretul de referinta al carburantilor a crescut cu 6 bani/litru, ca urmare a evolutiei cotatiilor internationale la produsele petroliere.

Evolutia petrolului in ultimele 24 de ore

Marti, pe pietele asiatice pretul petrolului era in scadere, in conditiile pierderilor inregistrate de bursa de pe Wall Street. In tranzactiile matinale, pretul unui baril de petrol "light sweet crude", cu livrare in luna iulie, scazuse cu 69 centi, ajungand la valoarea de 69,93 dolari pe baril. Petrolul Brent, din Marea Nordului, s-a ieftinit cu 66 de centi, atingand nivelul de 69,58 dolari.