Petrom a anuntat ca va majora, incepand de marti, preturile de referinta la carburantii comercializati in reteaua proprie cu sase bani pe litru, ca urmare a evolutiei cotatiilor internationale la produsele petroliere, potrivit unui comunicat al companiei. Ultima modificare a preturilor carburantilor in reteaua Petrom a avut loc in data de 16 iunie, cand benzina s-a scumpit cu sapte bani pe litru, iar litrul de motorina cu sase bani.

Astfel, benzina Premium fara plumb va costa incepand de marti 3,8 lei/litru, benzina Top Premium fara plumb 99+ va ajunge la 4,13 lei/litru, iar sortimentele OMV Carrera 95 si OMV Carrera se vor comercializa cu 3,9, respectiv 4,53 lei/litru.

Litrul de motorina Top Euro Diesel 5 se va vinde cu 3,67 lei, iar cel de OMV Sprint Diesel cu 3,72 lei. Sortimentul de motorina Euro Diesel 5 se va comercializa cu 3,54 lei/litru, in timp ce motorina OMV Premium Diesel va costa 4 lei.

Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta.

Pretul petrolului este in scadere

Pretul petrolului a scazut, luni, pe pietele asiatice sub pragul de 70 de dolari. Astfel, in tranzactiile de luni dimineata, pretul unui baril de petrol "light sweet crude", cu livrare in luna iulie, a scazut cu 39 de centi, ajungand la valoarea de 69,16 dolari.

Petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in luna august, s-a ieftinit cu 24 de centi, atingand nivelul de 68,95 dolari, potrivit France Presse.