De marti, pretul benzinei in reteaua Petrom cunoaste cea de-a cincea scumpire in decurs de o luna, ca urmare a evolutiei cotatiilor internationale la produsele petroliere, potrivit comunicatului companiei. Astfel, pretul de referinta al benzinei creste cu sapte bani pe litru; pretul motorinelor ramane neschimbat.

Astfel, benzina Premium fara plumb costa de marti 3,87 lei/litru, benzina Top Premium fara plumb 99+ a ajuns la 4,2 lei/litru, iar sortimentele OMV Carrera 95 si OMV Carrera se comercializeaza cu 3,97, respectiv 4,6 lei/litru.

Litrul de motorina Top Euro Diesel 5 se vinde in continuare cu 3,67 lei, iar cel de OMV Sprint Diesel cu 3,72 lei. Sortimentul de motorina Euro Diesel 5 se comercializeaza cu 3,54 lei/litru, in timp ce motorina OMV Premium Diesel costa 4 lei.

Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta.

Aceasta este cea de-a cincea majorare a preturilor la carburanti efectuata de Petrom in luna iunie. In data de 1 iunie, Petrom a majorat pretul benzinei si al motorinei cu 6 bani/litru, pentru ca in data de 10 iunie preturile de referinta la carburanti sa fie crescute cu un nivel similar. Pretul benzinei a urcat cu 7 bani/litru, iar cel al motorinei cu 6 bani/litru pe 16 iunie, iar pe 22 iunie benzina si motorina au fost scumpite iar, cu sase bani pe litru.

Marti dimineata, pe pietele asiatice, petrolul "light sweet crude", cu livrare in luna august, s-a scumpit cu 1,08 dolari, ajungand la valoarea de 72,57 dolari/baril.