Miliardarul din domeniul petrolier T.Boone Pickens a renuntat la planul sau de a construi cea mai mare ferma eoliana din lume in Texas, ca urmare a recesiunii severe ce ar putea schimba in totalitate modul in care Statele Unite va investi in energii regenerabile, noteaza Reuters.

Economia a suferit schimbari drastice de anul trecut, moment in care miliardarul a cerut Statelor Unite sa reduca din importurile de petrol datorita preturilor record si a spus ca va investi 10 miliarde de dolari in producerea de energie eoliana.

Datorita creditelor din ce in ce mai greu de obtinut si a faptului ca pretul petrolului si a gazelor naturale a scazut in ultimul an, industria eoliana se va orienta spre proiecte mai mici in apropierea oraselor cu populatii mari decat sa investeasca in ferme eoliene foarte mari precum cea in care vroia sa investeasca Pickens, au declarat oficiali din industria eoliana.

Conform Asociatiei Americane a Energiei Eoliene (AWEA) anul trecut s-au investit 17 miliarde de dolari pentru valorificarea potentialului eolian al Statelor Unite, de ajuns pentru a genera 8,545 megawati electricitate, energie sufiecienta pentru alimentarea a 6.8 milioane de locuinte americane.