Petrom a anuntat ca va ieftini, incepand de luni, preturile de referinta la combustibilii comercializati in reteaua proprie cu sase bani pe litru, ca urmare a evolutiei cotatiilor internationale la produsele petroliere, potrivit unui comunicat al companiei.

Benzina Premium fara plumb costa incepand de luni 3,65 lei/litru, benzina Top Premium fara plumb 99+ ajunge la 4,02 lei/litru, iar sortimentele OMV Carrera 95 si OMV Carrera se comercializeaza cu 3,79 lei, respectiv 4,42 lei/litru.

In cazul motorinei, sortimentul Top Euro Diesel 5 se vinde cu 3,55 lei, iar cel de OMV Sprint Diesel cu 3,60 lei. Motorina Euro Diesel 5 se comercializeaza cu 3,39 lei/litru, in timp ce motorina OMV Premium Diesel costa 3,88 lei.

Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta.

Ultima modificare a preturilor carburantilor in reteaua Petrom a avut loc in data de 9 iulie, cand preturile de referinta la benzina Premium fara Plumb au scazut cu 3 bani/litru iar la motorina Euro Diesel 5, cu 2 bani/litru. In aceasta luna, compania a mai ieftinit carburantii in data de 6 iulie, cu 6 bani/litru, iar pe 1 iulie preturile la benzina au fost reduse tot cu 6 bani/litru.