Unsprezece companii americane cu expertiza in industria energiei nucleare viziteaza marti Centrala Electrica de la Cernavoda. Delegatia, organizata si condusa de Sectia Comercial a Ambasadei SUA, a sosit in Romania pentru a analiza oportunitatile de participare la constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, precum si la constructia viitoare a unei noi centrale nucleare, se arata intr-un comunicat remis de Ambasada SUA.

Cele 11 companii prezinta o gama intreaga de servicii si de tehnologii, cum ar fi software de proiectare, management pe proiecte, echipamente analitice, simulatoare, componente, noi tehnologii nucleare si gestionarea deseurilor.

"Energia nucleara atrage tot mai mult interesul, pe masura ce statele incearca sa-si diversifice aprovizionarea cu energie, pentru a imbunatati securitatea energetica si pentru a furniza o alternativa la combustibilii fosili", a declarat ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gitenstein, cu ocazia prezentarii companiilor americane in fata guvernului roman.

"Grupul Westinghouse este convins ca industria nucleara din Romania ofera oportunitati considerabile pentru companii cum sunt cele ale noastre", a precizat Michael Pelle, general manager al WEC Europe.

Printre companiile americane care participa la acest program se numara AMEC, Autodesk, Babcock & Wilcox, CH2M Hill, Froehling & Robertson, Hill International, Honeywell, Mathey Dearman, NuScale Power, Trax International si Westinghouse.