Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri (AAEC) va organiza in perioada 22-23 octombrie Conferinta Nationala "Eficienta energetica a cladirilor", unde se va dezbate capacitatea Romaniei de a raspunde cerintelor europene referitoare la performanta energetica a cladirilor. Evenimentul va avea loc in sala Nicolae Balcescu a Palatului Parlamentului.

In cadrul conferintei se vor dezbate cadrul legislativ si de reglementare tehnica, referitor la auditul energetic pentru cladiri, capacitatea institutionala - la nivel central si local - pentru promovarea eficientei energetice in cladiri, utilizarea surselor de energie regenerabile in cladiri, impactul certificatelor de performanta energetica asupra pietei imobiliare.

De asemenea, participantii la acest eveniment vor mai vorbi despre instrumentele financiare si produsele bancare pentru proiectele de eficienta energetica, solutii si tehnologii pentru cladiri performante energetic, cerinte arhitecturale pentru reabilitarea si modernizarea energetica a cladirilor si formarea comportamentului utilizatorilor de energie si implicarea societatii civile pentru reducerea consumurilor energetice si protejarea mediului.

Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri (AAEC) este o asociatie profesionala care are ca scop promovarea solutiilor de utilizare a energiei in vederea diminuarii consumului energetic al utilizatorilor finali, informarea si educarea publicului larg asupra importantei conservarii energiei, sprijinirea factorilor de decizie in adoptarea celor mai bune politici si programe de energie si mediu.