Republica Moldova si Romania au ajuns la un acord privind accelerarea construirii gazoductului Drochia-Ungheni. Anuntul a fost facut de prim-ministrul Vlad Filat, care s-a aflat vineri si sambata in vizita de lucru la Bucuresti. Printre subiectele asupra carora cele doua parti cazut de acord s-a numarat si construirea liniilor electrice de interconexiune Balti-Suceava si Falciu-Gotesti, informeaza Moldpres.

Republica Moldova a primit sprijinul Bancii Europene de Investitii si a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, pentru finantarea acestor proiecte. Cele doua organisme internationale vor acorda asistenta in elaborarea proiectelor energetice transfrontaliere, a declarat Vlad Filat.

Republica Moldova s-a angajat sa aprobe legile cu privire la gazele naturale si la energia electrica, pentru ca pana la sfirsitul anului sa adere la Tratatul comunitatii energetice. "Am primit asigurari din partea romana pentru aderarea la acest tratat, care ne va deschide noi perspective pentru Republica Moldova in ceea ce priveste reconstructia, modernizarea sistemului energetic al tarii", a continuat premierul de la Chisinau, citat de Moldpres.

Filat a anuntat si ca Romania va acorda Republicii Moldova 400.000 de doze de vaccin impotriva gripei pandemice.