Autoritatea Nationala pentru Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a aprobat o scumpire a energiei termice livrate populatiei de Electrocentrale Bucuresti, cu 9,1% in Capitala si cu 10,1% in Constanta, de la 1 ianuarie, a declarat luni pentru NewsIn directorul comercial Irina Duica.

Astfel, in Bucuresti, pretul gigacaloriei a ajuns, in urma majorarii tarifelor, la 146,13 lei.

"In plus, in afara de aceasta majorare a tarifelor, am solicitat ANRE sa ne fie acoperite pierderile de 550 milioane lei din 2008 si 2009. Mai mult, avem datorii din credite acumulate de 547 milioane lei. Aceste majorari ne vor acoperi costurile aferente combustibilului la pretul din trimestrul I din acest an, dar nu ne acopera pierderile din 2008 si 2009", a spus directorul comercial al Electrocentrale Bucuresti, Irina Duica.

De asemenea, Irina Duica a adaugat faptul ca Electrocentrale Bucuresti are de incasat 854 milioane lei, pentru energia termica, plus datorii curente de 124 milioane lei pentru energia electrica (insemnand facturi curente).

"Daca pretul combustibilului va creste, ELCEN va inregistra alte pierderi", a mentionat Irina Duica.

Electrocentrale Bucuresti este primul producator de energie termica produsa in centrale termoelectrice, producand anual peste 40% din energia termica distribuita in sistem centralizat si aproximativ 12% din cantitatea de electricitate generata in intreaga tara. Compania are in componenta sucursalele Bucuresti, Mures si Constanta.