Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marti, dupa intalnirea pe care a avut-o cu reprezentantii sectoarelor, ca municipalitatea va suporta cresterea de 8,3% a pretului gicacaloriei, astfel ca bucurestenii nu vor plati majorarea, informeaza Mediafax. Potrivit lui Oprescu, valoarea subventiei la pretul gigacaloriei suportata de municipalitate este de 100 de milioane lei pe an.

"Legat de cresterea pretului la gigacalorie, am informat reprezentantii administratiei publice a sectoarelor Capitalei ca municipalitatea a acceptat sa suporte cresterea pretului, pretul pentru consum urmand sa nu se modifice", a spus Oprescu.

Propunerea de marire a subventiei va fi introdusa pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, a precizat Oprescu.

Tarifele la energia termica livrata de ELCEN in Bucuresti si Constanta au fost majorate, la 1 ianuarie, cu 9%, respectiv 10%, printr-o decizie a Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), adoptata la sfarsitul anului trecut, pe baza solicitarilor companiei. Pretul din Bucuresti a fost majorat la 146 lei pe gigacalorie.

"Noile tarife acopera costurile curente, dar raman in urma pierderi de peste 550 de milioane de lei", declara, in urma cu o saptamana, directorul comercial al producatorului energetic, Irina Duica.