Sorin Oprescu: Primaria Bucuresti va suporta in totalitate cresterea pretului la gigacalorie
"Legat de cresterea pretului la gigacalorie, am informat reprezentantii administratiei publice a sectoarelor Capitalei ca municipalitatea a acceptat sa suporte cresterea pretului, pretul pentru consum urmand sa nu se modifice", a spus Oprescu.
Propunerea de marire a subventiei va fi introdusa pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, a precizat Oprescu.
Tarifele la energia termica livrata de ELCEN in Bucuresti si Constanta au fost majorate, la 1 ianuarie, cu 9%, respectiv 10%, printr-o decizie a Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), adoptata la sfarsitul anului trecut, pe baza solicitarilor companiei. Pretul din Bucuresti a fost majorat la 146 lei pe gigacalorie.
"Noile tarife acopera costurile curente, dar raman in urma pierderi de peste 550 de milioane de lei", declara, in urma cu o saptamana, directorul comercial al producatorului energetic, Irina Duica.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Oricum suntem o tara de asistati
cei care au centrale termice ar trebui sa atace decizia in instanta - sa obtina si ei aceeasi subventie din care sa platesca gazele :)
da, chiar daca pretul acestora nu a crescut - de ce pentru unii muma si pentru altii ciuma ?!?!?!
Daca banii si-i ia din taxe si impozite, atunci nu se numeste ca tot noi am suportat majorarea? Doar pentru ca nu vad banii iesind direct din buzunarul meu, e mai usor de suportat?
Mai clar spus, toata populatia Bucurestiului plateste taxe, iar o parte "primeste" peste jumatate din costul incalzirii (locuintei si al apei calde). Este vorba cumva de principiul solidaritatii? Ma indoiesc, caci subventia se acorde tuturor celor bransati la RADET, indiferent de venitul pe care il au. Ceilalti cetateni, cei care nu sunt bransati, sunt pedepsiti sa-si plateasca singuri.
Aceste este si cazul meu, eu platindu-mi singur incalzirea, si, cu bunavointa Primariei, si jumatate din cea a vecinului care are un venit similar.
Si spun asta, pentru ca nu este vorba de subventionarea celor cu venituri reduse. Acestia primesc o subventionare suplimentara de la Primariile de sector, unde se aplica principiul solidaritatii. In rest se aplica principiul solidaritatii Primariei cu RADET-ul. Oare de ce?
Si ar mai fi o problema: de ce nu se subventioneaza cei bransati la RADET, si care au posibilitati materiale reduse, sa devina autonomi?
Si in anul urmator nu s-ar putea, cu aceeasi bani, sa se schimbe conductele cu pierderi termice?
Si in anul urmator nu s-ar putea folosi pentru reabilitarea termica a 1000 de blocuri, adica o reducere a pierderilor termice cu 30%? (cifre estimative)
Bun venit in Republica Socialista Bucuresti!
Probabil in cazul acestei ipoteze, multi vor renunta la serviciile ELCEN. In acest mod, primaria mentine in mod ilegal clientii in portofoliul ELCEN, pe banii majoritatii.
Ei uite ca se gandeste Oprescu.Dar noi romanii nu prea suntem solitari.Mai mult : nu-i nimic mai al dracu ca norocul altuia.
cel mai idiot sistem incepe sa functioneze si la noi, si vad ca va place:luam de la bogati, si dam la saraci. e ceva normal ca ala cu salariu mic sa beneficieze de ceva in plus fata de ala care are salariu mare de prost ce e, ca ii place sa isi rupa coatele muncind, si cotizeaza in fiecare luna la buget cu o suma echivalentul unui salariu minim