Premierul Vlad Filat si ministrul Economiei, Adriean Videanu, care a efectuat o vizita la Chisinau, au convenit asupra constructiei unui gazoduct de interconexiune a sistemului Republicii Moldova de gazificare cu cel al Romaniei pe directia Ungheni-Iasi. Acest lucru va permite livrarea gazelor naturale in ambele sensuri, beneficiari urmand sa fie consumatorii din Republica Moldova si Romania, informeaza Jurnal de Chisinau.

Potrivit lui Filat, asigurarea securitatii energetice a Republicii Moldova reprezinta o prioritate si un obiectiv strategic al Guvernului. Acesta si-a exprimat convingerea ca intelegerile care au fost atinse intre autoritatile celor doua tari vor fi realizate integral.

Independenta energetica ofera o cu totul alta atmosfera si conditii de activitate”, a precizat Filat.

In particular, cei doi oficiali au discutat despre stadiul de realizare a proiectului constructiei liniei electrice de interconexiune de 400 kV Balti-Suceava. Totodata, in contextul identificarii unor variante alternative de aprovizionare cu energie electrica, s-a examinat oportunitatea interconexiunii liniilor electrice pe directia Ungheni-Iasi, in cadrul constructiei statiei electrice de la Ungheni.