UPDATE OMV Petrom a scumpit carburantii cu pana la 6 bani/litru. Rompetrol va opera majorari de preturi similare
Astfel, benzina Premium fara plumb 10 ppm va costa 4,41 lei pe litru, pretul benzinei Top Premium fara plumb 99+ coboara la 4,78 lei pe litru, iar sortimentele OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 vor fi comercializate cu 4,55 lei pe litru si respectiv 5,18 lei pe litru.
In cazul motorinei, sortimentul Top Euro Diesel 5 / Top Nordic Diesel va costa 4,44 lei pe litru, litrul de motorina OMV Sprint Diesel ajunge la 4,48 lei, sortimentul Euro Diesel 5 se va vinde cu 4,27 lei pe litru, in timp ce motorina OMV Premium Diesel se va comercializa cu 4,77 lei pe litru.
Ultima modificare a preturilor combustibililor in reteaua OMV Petrom a avut loc in data de 11 iunie, cand litrul de benzina a fost scumpit cu cinci bani, iar cel de motorina cu sapte bani.
Rompetrol va majora preturile cu valori similare
Totodata, Rompetrol a anuntat ca, incepand de sambata, va majora preturile de referinta cu patru bani pe litru in cazul benzinei si cu sase bani in cazul motorinei.
Astfel, pretul benzinei Efix 95 va fi de 4,60 lei pe litru, iar cel al benzinei Alto 101 va fi de 5,21 lei pe litru. Motorina Efix Diesel se va comercializa cu 4,50 lei pe litru, iar motorina Diesel Alto 55 va costa 4,79 lei pe litru.
Preturile carburantilor comercializati in statiile Rompetrol Downstream pot varia cu +/- 5% fata de preturile de referinta.

ANALIZĂ Cât plătește Primăria Sectorului 2 pentru curățenia stradală și ridicarea gunoiului și de ce este mizerie pe străzi / Mesajul primarului pentru oamenii care aruncă gunoiul pe stradă: Îi vom amenda
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Nu ii intereseaza decat profit, profit, profit cu orice pret!! Ce, pentru mine nu e criza??
Companiile petroliere sunt (alaturi de banci) cei mai mari si fara scrupule hoti !!!
O fi oare cineva preocupat de criza din Romania?
ce-mi plac glumele tale !
Promit sa impart cu tine.
Bine ca am vandut aproape tot din domeniile de importanta strategica pentru economia nationala pentru a ne plati intrarea in UE si NATO.
Acum ne-a ramas sa ne concentram pe evaziunea fiscala din traficul de frontiera cu usturoi din China.
In Mai cand a scazut petrolul de la 85 la 70 USD fata de Aprilie a vazut cineva vreo ieftinire? Oricum astea sunt doar motive pentru prosti.
Daca petrolul se ieftineste atunci pretul motorinei la pompa creste cu 5 bani/litru.
Daca se scumpeste petrolul atunci creste motorina cu 50 bani.
Hotie totala.
Ca asa fac astia, ieftinesc cu 3 bani, apoi scumpesc cu 6 bani. Si uite asa au ajuns sa aiba in 3 luni din 2010 profit cat in tot anul 2009 :))
De asemenea, nu ne impiedica nimeni sa preluam Arpechimul (OMV vrea sa o inchida) si sa cuplam si Borzestiul pentru infiintarea unei compani romanesti 100%.
Din pacate, n-ai cu cine....! Niste tarani!
Problema nu este Arpechimul sau Borzestiul, ci rezervele de petrol, mai toate in proprietatea OMV (mutumeste-i lui Nastase de asemenea).
Adrian Nastase spune ca Basescu a cerut provatizarea Petrom, insa nu Base a cerut, ci Banca Mondiala. Insa chiar asa sa fie, una este privatizarea, si alta este MODUL in care aceasta privatizare s-a facut, pretul la care s-a vandut si spaga care s-a primit, toate opera guvernului Adrian Nastase.
Este mult mai usor sa faci o privatizare buna decat sa repari una prost facuta. Ceea ce se mai poate face acuma este ca statul sa incetineasca prin mijloace administrative si legale exploatarea rezervelor de petrol pana in 2014, urmand ca dupa aceea sa creasca redeventele in mod corespunzator.
"daca vrei poti"!!
In rest, s-auzim numai de bine!
Practic, le-a fost indeajuns 24 de ore sa isi refaca ei calculele de profitabilitate si sa vada cat ar trebui sa creasca pretul carburantului astfel incat sa nu piarda nimic daca scade consumul. Este acelasi lucru pe care l-au facut imediat dupa anuntul cu reducerea taxelor pentru motorina folosita in agricultura. Cum a deschis guvernul gura, cum a crescut pretul motorinei.
Acest guvern isi ascunde nu doar neptinta ci si incompetenta sub pretextul unei asazise reforme. De luni de zile posteaza in "victime" si "salvatori"- daca nu ar prceda asa cum inteleg de cuvinta, ar fi ratata sansa reformei, "stabilitatea" sociala si economica si alte chestiuni de asemenea importanta. Justificari de nimic: fara "ei" chiar nu se poate? Depindem in asa mare masura de experienta acestui "consiliu de administratie"? Sunt oare indispensabili? De cat credit mai au nevoie pentru a obtine rezultate concrete si solutii reale la problemele cu care se confrunta deopotriva economia si socitatea romaneasca. Imi aduc aminte de "luminita de la capatul tunelului", guvernul lui Ciorbea si toata perioada de timp irosita atunci…. Nu merita!- chiar nu merita…
Ne aliniemin in permanenta preturile la cele ale statelor cu economii ale caror rezultate sustin echilbre in ponderea diferitelor categorii de consum- posibilitatile si rezultatele de care dispunem sunt insa altele…
Statul are nevoie de bani… Experti ai fiscului american vor veni la Bucuresti. E evidenta problema evaziunii fiscale, insa mediul economic e cu spatele la zid si nu de ieri de azi. Alegerea e destul de simpla: nu poti sa platesti atat cat costa desfasurarea activitatii in conditii legitime si trebuie sa alegi "altceva"… Legile si modul de administrare au influentat aceste "optiuni", nu doar dorinta de inavutire. Statul nu stie cat trebuie sa ceara pentru a fi echitabil. De fapt nu prea exista contraservicii evidente. Teoretic banii se redistribuie catre diferitele sectoare care asigura "functionarea" societatii: sanatate, educat