Compania OMV Petrom va majora, incepand de vineri, preturile de referinta la combustibilii comercializati in reteaua proprie cu patru bani pe litru in cazul benzinei si cu sase bani in cazul motorinei, ca urmare a evolutiei cotatiilor internationale la produsele petroliere, a anuntat compania.

Astfel, benzina Premium fara plumb 10 ppm va costa 4,41 lei pe litru, pretul benzinei Top Premium fara plumb 99+ coboara la 4,78 lei pe litru, iar sortimentele OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 vor fi comercializate cu 4,55 lei pe litru si respectiv 5,18 lei pe litru.

In cazul motorinei, sortimentul Top Euro Diesel 5 / Top Nordic Diesel va costa 4,44 lei pe litru, litrul de motorina OMV Sprint Diesel ajunge la 4,48 lei, sortimentul Euro Diesel 5 se va vinde cu 4,27 lei pe litru, in timp ce motorina OMV Premium Diesel se va comercializa cu 4,77 lei pe litru.

Ultima modificare a preturilor combustibililor in reteaua OMV Petrom a avut loc in data de 11 iunie, cand litrul de benzina a fost scumpit cu cinci bani, iar cel de motorina cu sapte bani.

Rompetrol va majora preturile cu valori similare

Totodata, Rompetrol a anuntat ca, incepand de sambata, va majora preturile de referinta cu patru bani pe litru in cazul benzinei si cu sase bani in cazul motorinei.

Astfel, pretul benzinei Efix 95 va fi de 4,60 lei pe litru, iar cel al benzinei Alto 101 va fi de 5,21 lei pe litru. Motorina Efix Diesel se va comercializa cu 4,50 lei pe litru, iar motorina Diesel Alto 55 va costa 4,79 lei pe litru.

Preturile carburantilor comercializati in statiile Rompetrol Downstream pot varia cu +/- 5% fata de preturile de referinta.