Potentiala includere a Romaniei in proiectul South Stream nu inseamna renuntarea automata la varianta realizarii gazoductului pe teritoriul Bulgariei, a declarat vicepresedintele Gazporm, Aleksandr Medvedev, citat de ITAR-TASS.

"Este posibil ca Romania sa intre in proiectul South Stream, dar aceasta nu inseamna in mod necesar iesirea Bulgariei" din proiect, a spus el.

"La propunerea partii romane, deocamdata nu va fi elaborata documentatia tehnico-economica a intrarii Romaniei in acest proiect, ci o simpla evaluare tehnico-economica", a explicat Medvedev rezultatul negocierilor dintre seful companiei ruse, Aleksei Miller, si ministrul roman al Economiei, Adriean Videanu.

Potrivit lui Medvedev, acest lucru va oferi raspuns la o intrebare foarte importanta: "din punct de vedere economic, intrarea Romaniei este sau nu eficienta".

In plus, a spus el, "mai sunt si factori de natura geologica. De aceea, Bulgaria si Romania nu pot fi puse fata in fata".

Medvedev a amintit ca South Stream presupune constructia a patru conducte interconectate. "Va fi gasita solutia optima, atat din punct de vedere economic, cat si geologic", a promis oficialul Gazprom.