Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a afirmat ca statul va participa la majorarea capitalului Petrom dupa ce va vinde o parte din pachetul de actiuni detinut la companie. Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri vanzarea a 9,84% din actiunile detinute de stat la Petrom. Statul va ramane cu doar 10,8%, atat cat sa poata sa-si permita "sa convoace adunarea generala a actionarilor", a spus Videanu.

"Exista o disponibilitate a OMV de a-si majora capitalul social in relatia cu guvernul si avem o strategie comuna. Dupa valorificarea pachetului minoritar vom participa la majorarea capitalului OMV", a precizat ministrul. OMV Petrom vizeaza majorarea capitalului cu pana la 600 de milioane de euro.

Guvernul a decis, miercuri, vanzarea unor pachete de actiuni detinute de statul roman la companiile Petrom, Transgaz, Transelectrica si Romgaz. De la Petrom statul vinde 9,84% din actiuni, de la Transgaz si Transelectrica statul vinde cate 15% din actiuni, ramanand actionar majoritar. De asemenea, Romgaz va fi listat pe bursa prin vanzarea a 15% din actiuni.