CEZ Romania SA, membra a CEZ Group, a finalizat achizitia sistemului hidroenergetic din Caras Severin, langa Resita. CEZ Romania SA a cumparat 100% actiunile companiei TMK Hydroenergy Power SRL, potrivit unui comunicat al companiei. Noua companie cumparata de CEZ detine patru lacuri cu baraje- Trei Ape, Gozna, Valiug, Secu si patru micro hidocentrale- Crainicel I, Crainicel II, Grebla si Breazova. Capacitatea totala instalata este de aproximativ 18 MW. Capacitatea instalata a fiecarei unitati este sub 10 MW.

"In acest moment, CEZ opereaza 240 MW capacitate instalata a primei faze a proiectului eolian din Dobrogea. Dupa finalizarea intregului proiect, parcul eolian va avea 600 MW capacitate instalata si va fi cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa", se mai arata in comunicat.

Potrivit acestuia, noua achizitie se aliniaza politicii CEZ de a se concentra asupra afacerilor principale din tarile in care opereaza deja si, in plus, se afla pozitionata in zona de producere a energiei regenerabile.

  • Informatiile privind valoarea tranzactiei nu vor fi facute publice din cauza prevederilor contractuale intre cele doua companii, mai afirma reprezentantii CEZ.