Rusia, in pragul unei crize a carburantilor
"Daca situatia persista, multe regiuni vor ramane fara combustibili in urmatoarele zile", a declarat Evgheni Arkusa, presedintele organizatiei.
Pretul petrolului si al produselor din petrol a inregistat cresteri importante pe pietele externe in ultima perioada pe fondul evenimentelor din Orientul Mijlociu, insa autoritatile de la Moscova au mentinut preturile la un nivel redus, exporturile devenind astfel mai atractive pentru companiile petroliere, a explicat Sergei Vakhrameiev, analist la firma de brokeraj Metropol. El a mai aratat ca producatorii au inceput sa exporte mai multe produse petroliere, ceea ce a dus intr-un final la un deficit de combustibili pe piata locala.
Reprezentantii benzinarilor spun ca solutia ar fi ca interferentele administrative in aceasta industrie sa fie eliminate.
Situatia a fost agravata de faptul ca sezonul de insamantare se apropie, ceea ce a determinat o cerere puternica de motorina pentru utilajele agricole.
Cotidianul Kommersant arata ca benzinariile independente din regiunea Altai din sudul Siberiei au fost inchise la sfarsitul saptamanii trecute, iar statiile care insa mai au carburanti au majorat preturile cu 20%. Totodata, benzinariile Rosneft vand doar 20 de litri de benzina fiecarui sofer.
In luna februarie, premierul Vladimir Putin a lansat un avertisment cu privire la pretul combustibililor si a promis o supraveghere sporita a acestui sector.

Guvernul ia în calcul „un statut special” pentru restaurante: Dacă își vor vaccina tot personalul să nu mai fie legați de rata de incidență
Din primăvară până-n toamnă, pandemia a dus la creșterea de 4 ori a românilor descurajați în a-și găsi un job
Trei scenarii pe termen scurt ale mediului de afaceri. De ce nu vor scădea prețurile la imobiliare și la cât ar putea ajunge euro
VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
- Legea pe placul lor
- Vor obtine inca o fapta pozitiva creata de autoritatile actuale, ca pregatire de electorale
- pretul la carburanti va creste, ceea ce va avea de castigat tot guvernantii
etc.
Astfel stau lucrurile peste tot, si nu doar in Rusia!!!