Documentul facut public de Nastase mai arata pentru fiecare societate la care vor fi vandute cote de actiuni pe bursa, vor fi numiti consilieri juridici pentru privatizare pana la sfarsitul lunii iunie, urmand sa fie desemnate banci de investitii pana la sfarsitul lui septembrie, iar ofertele vor fi incheiate pana la sfarsitul anului 2011.
In conditiile in care planul de infiintare a "campionilor nationali" Electra si Hidroenergetica a esuat, va fi adoptata o noua strategie de reorganizare a sectorului energetic. Aceasta presupune vanzarea unor pachete minoritare sau strategice la complexurile energetice precum Craiova, Turceni si Rovinari, si privatizarea integrala de companiilor de distributie Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord si Electrica Serv.
Pana acum, statul a privatizat mai multe distributii: Electrica Banat, Electrica Dobrogea, Electrica Moldova, Electrica Oltenia si Electrica Muntenia Sud. In vara lui 2007, procesul de privatizare a distributiilor a fost blocat, fiind invocata, la acea vreme, de catre Ministerul Economie, importanta strategica a acestor companii.
In plus, ANAF va utiliza proceduri neintrerupte de colectare a arieratelor de la Compania Nationala a Huilei, fapt ce in cele din urma va conduce la vanzarea activelor viabile (fapt prevazut si in scrisoarea de intentie oficiala). Ceea ce nu se stia si se arata in documentul "secret" este ca pana la sfarsitul lui septembrie trebuie aplicate procedurile de insolventa pentru activele neviabile. Activele care nu sunt viabile si nu pot fi vandute vor fi inchise conform procedurilor europene. La Termoelectrica, activele viabile vor fi privatizate, iar celelalte vor fi inchise pana la sfarsitul lunii septembrie. Activele viabile va fi pregatite pentru privatizare completa pana in martie 2012. Pentru problemele companiile din sectorul termo va fi pregatita o solutie pana la sfarsitul lunii iulie.
- Adrian Nastase a aratat luni, intr-o postare pe blogul personal, ca FMI detine un document "extrem de dur" despre Romania privind perioada 2010-2013, pe care "il tine secret", si care ar face referire la "reforma" in domeniul medical.
Prin urmare tovarase Nastase, acesti mamuti cu pierderi uriase care ne seaca la buzunare trebuie privatizate. Actiunile trebuie listate la bursa si cumparate de cei interesati. Este cea mai buna solutie. Asa ca lasa frustrarile personale si lasa-ne in pace tovarase Nastase! Ai furat destul incat ma mir cum inca n-ai ajuns dupa gratii.
Ca se vor face sau nu învîrteli, asta e altă poveste care nu depinde de cine este acționar.
2. Pentru cei care il lauda pe Basescu (sau pe Nastase, dupa caz) si politica si raporturile Romaniei cu FMI, dar mai ales pe cititorii normali, onesti, sa caute pe internet (din nou, eventual) ce inseamna sintagma "ASASINI ECONOMICI"
dupa privatizarea Muntenia Sud in 2007, profitul a crescut brusc in 2008. asta pare un argument ca si restul de distributii ar trebui privatizate. ia sa vedem ce s-a intamplat de fapt:
http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-7533090-efectele-generozitatii-statului-fata-enel-dupa-privatizarea-electrica-muntenia-sud-consumatorii-platit-investitiile-nerealizate-iar-electrica-pierdut-peste-200-milioane-lei.htm
turnatorule
tu ce ai facut ma? ai privatizat pe 1 dolar toate fabricile? ti-ai cumparat munti?
ne mai imbatam mult cu apa rece? nu sunt capabili? foarte bine! ne tratam afara! de ce sa-i mai platim aici? pentru vesnica pomenire?
Profitul nemaintrand la stat, iar nu vom avea din ce plati pensii si salarii.
Halal strategie !
In istoria Romaniei au fost multe momente negre, in care strainii veneau, jefuiau tot ce era de furat si apoi plecau.
Acelasi lucru este si FMI-ul.