VIDEO O statie de lichefiere a gazelor ar putea deveni cea mai mare structura plutitoare de pana acum
Vaporul va fi construit in Coreea de Sud, pe santierul naval Samsung Geoje si va intra in functiune in anul 2016, dupa aproape 20 de ani de proiectare si constructie. Odata ce va fi finalizata, rafinaria va opera din portul Broome, in vestul Australiei, unde va procesa gaze din perimetrul de exploatare Prelude. Nava este proiectata sa functioneze 25 de ani si va putea suporta cele mai dure ciclonuri din regiune, conform Shell, si va prelua gaze de la sapte sonde submarine. Productia anuala va fi de 3,6 milioane de tone de gaz natural lichefiat, 1,3 milioane de tone de condensat si 400 de milioane de tone de gaz petrolier lichefiat. Odata procesate, produsele vor fi transferate altor vase transportoare, care le vor livra clientilor din Asia.
Pentru inceput, rafinaria va fi ancorata permanent in zona campului gazeifer Prelude, urmand sa poata fi mutata in functie de necesitatile companiei petroliere. Pana in prezent, campurile gazeifere submarine necesitau conducte foarte lungi, care sa duca gazul pana la o statie de procesare de la tarm. Odata cu noua nava, campuri care erau practic inaccesibile pana in prezent vor deveni viabile din punct de vedere economic.
Conform BBC, cererea de GNL la nivel mondial era de 220 de milioane de tone in anul 2010, iar specialistii se asteapta ca aceasta sa se tripleze pana in anul 2030, odata cu finalizarea terminalelor de primire a gazelor lichefiate in aproape intreaga lume. Capacitatea de primire de GNL era de 350 de milioane de tone in 2005 si de 600 de milioane de tone in anul 2010, iar expertii se asteapta la o capacitate totala de 950 de milioane de tone la nivel global in 2015. In prezent si in viitorul apropiat, cererea de GNL este mult mai mare decat oferta, fapt ce a facut companiile petroliere sa gaseasca alternative pentru a o satisface. Costul total al navei va fi de peste 30 de miliarde de dolari.
- +4 (4 voturi)Laudabila intentia... (Marţi, 24 mai 2011, 0:52) 370H-SSV-0773H [utilizator]...dv-stra de a da o asemenea stire, de interes doar pentru o categorie destul de redusa de cititori, dar asta nu va reduce din "vina" unei traduceri defectuoase. Lasand la o parte termenii tehnici destul de greu de tradus din engleza chiar si ptr specialisti, ma refer strict la informatia de final si anume la pretul navei. Nu stiu de unde l-ati aflat, dar pe situl Shell.com apare suma de 30 de miliarde ca fiind pretul total al investitiei Shell in Australia, pe parcursul urmatorilor 5 ani. "... Shell’s upstream investment in Australia should reach some $30 billion over the next five years, including the Prelude and Gorgon projects, and on-going exploration and feasibility studies in the country." E o "mica" mare diferenta... Oricum, va citesc in continuare cu acelasi interes, "so, keep up the good job!"raspunde trimite

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”